2007   2008   2009   2010   2011   2012   2013   2014   2015   2016   2017

 

The year 2018:

19.1. Wilma was operated today and all went well. She was allready very wake, when I picked her up from the Vet. The Vet sold the cover jacket for Wilma, which is better than the blastic cone in the head. I had also bought the new winter jacket for her that her naked stomach don´t get cold. And one new toy bear, which she noticed first in my bag, when I went to pick her:)

Wilmalta leikattiin tänään nisäkasvain ja leikkaus sujui hyvin. Wilma oli jo ihan reipas, kun hain sen leikkauksen jälkeen. Huomasi heti, että kassissani on pehmolelu ja sieppasi sen oitis suuhunsa. Ostin eläinlääkäriltä trikoosuoja-asun, ettei haavaa pääse kukaan nuolemaan. On mukavampikin koiralle kuin tötterö päässä. Lisäksi ostin uuden fleecevuorisen takin, ettei maha jäädy. Suojaa hyvin takajalkojen lihaksetkin ja Ami saa käyttää sitä kokeissa tulevaisuudessa, jos se kestää niihin asti.

En lähetyttänyt kasvainta patologille, koska sillä ei olisi ollut mitään merkitystä jatkon kannalta, ja säästin 85 euroa. En siis tiedä, oliko kasvain hyvä- vai pahalaatuinen.

Kiva viikko siis edessä: Amin juoksut pahimmillaan, Wilman maha aukaistu ja Zorro on tohkeissaan hyvistä hajuista. Illalla ainakin vielä sujui hyvin järjestely, että Zorro ja Wilma on yhdessä ja Ami ja Lina keskenään. Toivottavasti ei tarvi hajauttaa porukkaa enempää.

       ______________________________________________________________________ 

4.1. In the Vet with Wilma. They checked the urea sample and took the blood test again. We were before Christmas first in the city Vet because of tumour near the one teat. The Vet took the blood test and found high CRP level in blood. Then asked to go to the private Vet, who would X-ray the lungs if they are clean. That the possible cancer hasn´t spread there.

The private AlmaVet took the urea sample and found e-coly bacteria and Wilma got antibiotics, last time at Christmas eve. Wilma´s lungs were clean.

So on the 4th of January the AlmaVet checked the urea sample, which was now clean, but the CRP was a little bit higher that before Christmas. The Vet was really comfused why, because he didn´t find any place, where the inflammation could be. And Wilma feel very good.

So he decided that they operate Wilma on the 19th of January and check the CRP value still before the operation.

I decided that I must just enjoy every these days before operation with Wilma if something goes wrong in the operation and Wilma don´t survive.

Kävimme taas eläinlääkärillä Wilman kanssa, kun Wilman antib.kuuri virtsatulehdukseen loppui jouluaattona, ja välipäivinä en saanut eläinlääkäreitä kiinni.

Virtsatulehdus oli parantunut, mutta tulehdusarvot eli CRP oli hiukan korkeampi kuin ennen joulua. Keuhkot olivat olleet ennen joulua puhtaat eli ei etäispesäkkeitä. Lääkäri oli ymmällä, miksi tulehdusarvo on korkea, kun Wilma on ihan reipas ja hyvävointinen.

Lääkäri päätti, että leikataan nisäkasvain 19.1. ja ennen leikkausta tarkistetaan vielä CRP, mutta leikataan joka tapauksessa, vaikka arvo olisi koholla.

Itseäni vähän pelottaa, että mitä sieltä paljaskuu leikkauksen aikana, ja toipuuko haava ja Wilma leikkauksesta. Pitää pyrkiä nauttimaan näistä päivistä Wilman kanssa, jos ne vaikka olisivat viimeisiä yhteisiä päiviä.

Ami käyttäytyy siihen malliin, että juoksut on lähellä. Eli pyrkii kukkoilemaan Linalle, mutta onneksi Lina ei hermostu, vaan väistää tai on vaan kuin ei huomaisi toisen pullistelua.

Facessa minulle selvisi, että briteillä on ainakin jonkinlaisia kynsiongelmia ilmennyt imseillä. Kauhistuivat, kun kerroin SLO:sta, mutta toivottavasti ne ongelmat ei ole niin vakavia.

Tulevana syksynä perustetaan Saksassa Vorm Walde -mestaruuskokeen yhteydessä Isomünsterinseisojien Maailmanjärjestö, jossa luodaan yhteinen jalostusstrategia.

         ____________________________________________________________________________

                  Have a nice and happy and succesful New Year 2018 !!

                     Antoisaa ja mukavaa Uutta Vuotta kaikille!!